Godt hverdagsliv

Du kan komme dig!

Godt hverdagsliv

Du kan komme dig!

Om indholdet

Indholdet på godthverdagsliv.dk baserer sig på et systematisk arbejde, der blev påbegyndt i 2008, med at tage udgangspunkt i den personlige recovery-proces. Guiden er skrevet af brugere og pårørende – i samarbejde med alle andre.

Indholdet er lavet med udgangspunkt i de behov som er beskrevet af mennesker som enten har været eller er i ambulant psykiatrisk behandling, OPUS, jobcenter m.m.

Det meste informationsmateriale handler om, hvad andre synes man skal vide, når man har psykiske vanskeligheder. Målet med guiden er at skabe et materiale, der handler om det man står og mangler, når krisen har trukket tæppet væk under fødderne på en. Med andre ord – at skabe en guide, til det man ellers er overladt til at skulle finde ud af selv.

Måske er det lykkes. Vi har ikke lavet evalueringer, da de er dyre og sjældent besværet værd, men på anekdotisk plan er den primære og ofte gentagede tilbagemelding fra nuværende og tidligere patienter, at  ‘guiden var det eneste der talte til mig, lige der hvor jeg var i livet.’

Indholdet i 'Guide til et godt hverdagsliv' bygger på:

  • Udskrivningsguiden, der gennem workshops og undervisning og workshops var i kontakt med 400 medarbejdere og 200 patienter i forskellige hjørner af psykiatrien.
  • 17 interview
  • 7 fokusgrupper samt en række kommenteringsrunder fra ressourcepersoner på recovery-området på de forskellige udkast af ‘Guide til et godt hverdagsliv’

Efter udgivelsen har guiden været en del af Peer-Uddannelsen i Region Hovedstaden, hvor der er høstet mange gode erfaringer med den konkrete brug af guiden. Desuden bruges guiden mange steder og på mange forskellige måder, som Peer Netværket Danmark samler op på.

En række redskaber fra guiden indgår i metodeudviklings- og forskningsprojektet ‘Håb og Selvbestemmelse i hverdagslivet,’ som gennemføres af Det Sociale Netværk og SIND.

Skabt af bruger- og pårørendeforeninger
- i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri

Bag produktionen af guiden står især bruger- og pårørendeforeningerne Outsideren og SIND Hovedstaden. Men også AskovFonden,  Psykiatriforeningernes Fællesråd, Region Hovedstadens Psykiatri og Gladsaxe Kommune, har spillet en central rolle i at bringe guiden fra idé til virkelighed.

Samtidig er udbredelsen af guiden i høj grad også sket i kraft af en række ildsjæle i Region Hovedstadens Psykiatri og Region Sjælland – både blandt frivillige og ansatte. I ved hvem I er, og much love to you…

Hvem driver siden her

Indholdet af ‘Guide til et godt hverdagslive’ og denne hjemmesiden er forankret i Foreningen Outsideren og SIND Hovedstaden.

Vi er 100% uafhængige af politiske, økonomiske og religiøse interesser.

Har du spørgsmål, bedes du kontakte os.

Udviklingen af ‘Guide til et godt hverdagsliv’ blev støttet af TrygFonden og Region Hovedstadens Psykiatri. Siden her opdateres og vedligeholdes af frivillige, primært af guidens forfatter, Klavs Serup Rasmussen.

Den næste udviklingsbølge var planlagt til at vare fra 2019-2021, selvom COVID-19 har forstyrret den oprindelige planlægning.

Foreningen-Outsideren
SIND Logo transparent
Mærke Region Hovedstadens Psykiatri
%d bloggers like this: